Sunday, April 26, 2015

Seminar Mudahnya Menjemput Rezki 25-5-2015

Pada 25 april, sabtu lalu, saya telah hadir ke seminar Mudahnya Menjemput Rezki. Ia dianjurkan oleh pasukan Aura Rezki yang diketuai oleh Puan Julinda.
Pasti anda ada terlihat atau terbaca buku Mudahnya Menjemput Rezki tersebut. Kali ini, Puan Areena Bt Abdul Rahman selaku jurulatih telah berkongsi dengan kami dengan lebih mendalam tentang ilmu ini. Beliau juga memberikan testimoni & contoh2 kisah kejayaan dari esi group coaching atau personal coaching yang beliau kendalikan sendiri.


7 sunnah asas telah diberikan menjadi asas kepada peserta menjadi formula untuk hati kita bergantung sepenuhnya kepada Allah. Hanya dengan bergantung sepenuhnya kepada Allah, maka kekayaan itu akan datang dengan sendirinya. Mintalah kepada Allah. Dia yang maha Pemurah, Maha Kaya, Maha memiliki segalanya

7 perkara tersebut adalah :

  1. Solat diawal waktu
  2. Solat duha
  3. solat tahajud
  4. Sedekah
  5. Istighfar, selawat
  6. Baca alquran dengan  melihat maknanya (tadabbur)
  7. Wudhuk 

Berikut adalah sedutan video :
Tips ke 6 & 7

Sesi Mendoakan

Sesi Soal Jawap
Sesi terapi memaafkan & meredhokan
Sesi mengenal diri melalui warna & unsur

Hubungi Puan Areena

Penganjur telah memungut wang derma kepada peserta sebagai latihan memberi. Sejumlah RM 1,200 telah berjaya dikutip telah diserahkan kepada 3 ibu tunggal yang hadir dalam seminar tersebut (setiap orang menerima RM 100), manakala 3 sekolah tahfiz & rumah anak yatim diberikan masing2 RM 300.

Wang yang didermakan oleh peserta di dermakan kepada pusat Tahfiz & anak yatim


No comments: